PoeHao en Bethesda spelen ESO: Murkmire

Vandaag kunnen The Elder Scrolls Online-fans genieten van de natuurlijke leefomgeving van de Argonians. De DLC Murkmire is nu beschikbaar met een nieuw gebied, meer quests, nieuwe arena's en agressieve planten. PoeHao mocht met lead content designer Jeremy Sera en zone lead Ed Stark rondrennen en vragen stellen.

Andere omgeving
Murkmire is een bijzondere regio. Het is namelijk een moeras, waar het waterpeil sterk kan variëren. Dat kun je meteen zien aan de huizen die op palen staan. Verder is er een beruchte gevangenis waar de gevangen die baas zijn. Hier ben je altijd van harte welkom om in de arena aan gevechten mee te doen, maar het is aan te raden dit met drie kameraden aan te gaan.

The Elder Scrolls Online: Murkmire

Flora en Fauna
De planten kunnen agressief zijn en je moet daarom goed uitkijken waar je loopt. Sommige planten kun je besluipen en tijdelijk onschadelijk maken, maar de meeste andere heethoofden moet je gewoon vermijden. Van de dieren zijn de krokodillen irritant, maar redelijk eenvoudig te verjagen. De gigantische mug genaamd ‘brood mother' zit barstensvol larven. Als je haar giftige slijm hebt kunnen ontwijken en haar eindelijk dood hebt gemaakt, dan ploft ze uit elkaar en laat een zwerm aan boze kinderen op je los.

The Elder Scrolls Online: Murkmire

Verhalende missies
Murkmire geeft je natuurlijk weer een hoop nieuwe quests. De hoofdmissie draait om het vinden van relieken uit een ver verleden die verborgen zijn in oude ruïnes. Natuurlijk is dit omgevingen met intriges en dodelijke tegenstanders die ook op zoek zijn naar specifieke artefacten. Ja, het lijkt op Tomb Raider, maar dat is het toch niet. De zijmissies zijn zoals we het gewend zijn: leuk, macaber en met een aparte twist op het eind. Een aanrader is de missie een oude blinde huurmoordenares te helpen om voor rechter te spelen.

The Elder Scrolls Online: Murkmire is vanaf vandaag te spelen op pc en vanaf 6 november ook op PlayStation 4 en Xbox One.

The Elder Scrolls Online: Murkmire

The Elder Scrolls Online: Murkmire