PoeHao en Bethesda spelen ESO – Wolfhunter

13 augustus 2018 | 12:15

 

De MMORPG The Elder Scrolls Online krijgt op 13 augustus alweer een verse DLC: Wolfhunter. Het thema is weerwolven en de DLC voegt twee nieuwe dungeons toe aan ESO. Tegelijkertijd komt ‘update 19' uit met allemaal kleine verbeteringen voor de hele game. Ten slotte krijgt de weerwolven-vaardigheid een ‘buff', oftewel deze wordt sterker gemaakt.

Elder Scrolls Online - Wolfhunter

Update 19
Dankzij update 19 komt er een nieuwe battleground bij voor iedereen genaamd Istirus Outpost. Het bijzondere hieraan is, dat je hier met een rijdier (mount) kunt vechten. Als dat bevalt, dan worden rijdieren in elke battleground ingevoerd. Verder kun je nu de skill points van je personage heel precies wijzigen om een zo goed mogelijk afgestelde strijder te maken.

Elder Scrolls Online - Wolfhunter
Vykosa toont haar gastvrijheid

Meer DLC
In juni kwam de Summerset-DLC uit met meer gebied, meer quests en juwelen. Nu gaat Bethesda verder uitbreiden met meer dungeons. De Wolfhunter-DLC is gratis voor iedereen die een abonnement heeft op ESO Plus. Je kan het ook aanschaffen met ingame geld via de Crown store. Later dit jaar komt de MurkmireDLC, waarmee we kunnen ronddwalen in de thuishaven van de reptielachtige Argonians. Murkmire geeft dus weer meer oppervlakte, meer quests, een nieuwe arena en meer bazen.

Elder Scrolls Online - Wolfhunter
Vykosa

Moon Hunter Keep
De twee dungeons zijn Moon Hunter Keep en March of Sacrifices. In Moon Hunter Keep draait het om de oersterke weerwolf Vykosa. Deze oeroude weerwolf is indertijd gebeten door de Daedric prins Hircine. Vykosa heeft een fort van weerwolf-jagers veroverd en bivakkeert daar met haar leger van hondstrouwe strijders. Aan je vrienden en jou valt de schone taak ze allemaal uit te roeien.

Elder Scrolls Online - Wolfhunter

March of Sacrifices
In March of Sacrifices heeft de Daedric prins en Meester van de Jacht, Hircine, een leuk idee voor een jachtpartij. Groepjes jagers mogen komen opdraven om te proberen als eerste een prooi te vangen. Deze prooi is iedere keer anders. De winnaar mag van Hircine een gunst vragen.

Elder Scrolls Online - Wolfhunter

Vernieuwingen
Iedereen die de Wolfhunter-DLC aanschaft krijgt een speciale hoed. Deze is duidelijk geïnspireerd op de monsterjager Van Helsing. Verder zijn er een aantal zaken aangepast in deze twee dungeons. Zo kun je ook op zoek gaan naar objecten die je een tijdelijke buff in de dungeon geven. Dit is niet verplicht, maar mocht je alles vinden dan speel je een leuk cosmetisch hebbedingetje vrij. Verder hebben de mini-bazen die je tegenkomt een aura waarmee ze hun helpers sterker maken. Ook zijn er sommige vijanden die in het teken staan van een seizoen. Een voorbeeld: door een lente-lurcher in de aura van een winter-lurcher te lokken, maak je de lente-lurcher zwakker.

Bijna geen spoilers
Alles wordt in bovenstaande video zeer uitgebreid toegelicht. PoeHao had de kans om met drie ontwikkelaars van Bethesda van te voren de March of Sacrifices uit te proberen. Dit waren Rich Lambert, de creative director ZeniMax Online Studios, Jeremy Sera, de lead content designer en ten slotte Mike Finnigan, de lead dungeon designer. Zij gaven meteen wat meer informatie over de achtergronden van Elder Scrolls Online, de DLC en de beste tactieken. Omdat March of Sacrifices het geesteskind is van Finnegan, hoor je hem het meeste praten. Zoals je merkt zijn er wat zaken weggeknipt, om jullie te behoeden voor al te veel spoilers. Ook heb ik het einde van de March of Sacrifices-dungeon niet getoond, maar je kan op je klompen aanvoelen dat er een behoorlijke wending volgt in het verhaal.