Deliver Us The Moon

Games waarbij jij alleen in de ruimte bent en mysteries moet oplossen. We hebben er al meerdere van gezien en er zullen er steeds meer komen. Dit geldt natuurlijk ook voor zombie-shooters en het verschil kun je maken door de kwaliteit die je levert. Lukt dit ook met Deliver Us The Moon?

In de nabije toekomst zijn alle grondstoffen op aarde zo goed als opgebruikt. Er is een missie naar de maan gestuurd om daar onderzoek te doen wat de resterende opties zijn voor de mensheid. Helaas kregen de verschillende machtslokken ook daarover ruzie en de missie mislukte jammerlijk. Nu word jij naar de maan gestuurd om alle informatie die je nog kunt vinden van de voorgaande missie door te spelen naar de aarde. Klinkt redelijk recht toe, recht aan. Helaas zijn er aanwijzingen dat de intriges die in het verleden speelden nog steeds doorwerken in het heden.

Deliver Us The Moon - Zwaai naar de Aarde

Je bent met jouw robot als enige op de maan. Er zijn hier meerdere ruimtestations die je afgaat om informatie te verzamelen. Dat is lang niet zo makkelijk als het lijkt en je moet vaak je hoofd gebruiken om uit te vinden waar de info is. De omgevingspuzzels zijn zeker te doen, maar soms wel pittig. Deliver Us The Moon is een survival-adventure game, dus je mag ervan uitgaan dat je sommige uitdagingen niet overleeft. Gelukkig hoef je geen rekening te houden met eten of slapen, alleen met de hoeveelheid zuurstof die nog in je tank zit.

Deliver Us The Moon - Lift off

Reizen tussen ruimtestations is ook geen sinecure, want je hebt maar beperkte zuurstof en de afstanden zijn aanzienlijk. Maar ook in de ruimtestations heerst er een beklemmende sfeer, terwijl er gewoon niets anders is. Of dit ligt aan de griezelige sfeermuziek, of de grote ruimtes waar duidelijk veel mensen moeten zijn die ontbreken, of het feit dat je met een wapen rondloopt, ik kan mijn vinger er niet op leggen.

Deliver Us The Moon - Luchtsluis

De grafische details zijn bijzonder ver uitgewerkt. De vloeren en muren zien er heel overtuigend uit als high tech bouwpakketten die in de ruimte zijn samengesteld. Er is geen informatie op het scherm (HUD) om je niet af te leiden van het verhaal. Heel af en toe krijg je informatie van de aarde, maar doorgaans ben je op jezelf aangewezen.

Deliver Us The Moon wordt ontwikkeld door KeokeN Interactive uit Hoofddorp. Na een succesvolle Kickstarter is het wachten nu op de eerste van vijf delen. 
Deliver Us The Moon komt uit op Xbox One en pc.

Deliver Us The Moon - Flyer