Elder Scrolls Blades (early access)

Het was even wachten, maar Elder Scrolls Blades is eindelijk speelbaar op iOS en Android. Je moet je weliswaar hebben opgegeven om de early access te kunnen spelen. Daarnaast draait Blades alleen op het apparaat waarmee je hebt aangegeven dat je mee wilde doen aan de bèta. Desalniettemin een fijne ervaring.

The Elder Scrolls Blades

Tijdens Gamescom 2018 was ik al even in de weer met Elder Scrolls Blades, maar dat was een erg vroege versie. Ook waren er geen developers die ik vragen kon stellen. Ik heb er nu wat uren inzitten en het is een leuk tijdverdrijf. Het is een RPG voor mobiel, waarbij je rondloopt en quests aangaat, dungeons verkent, materialen verzamelt en gaandeweg steeds sterker wordt. Klinkt allemaal erg bekend, maar het is dan ook Elder Scrolls.

The Elder Scrolls Blades

Je speelt als een Blade, de erewacht van de Dragonborn Emperors die uit de gratie is geraakt. Het land is vol vervelende wezens, je geboortedorp is bezet door een irritante Bloodfall koningin, daarna aangevallen door huurlingen en er is een poort naar Oblivion geopend. Kortom, je hebt genoeg te doen. Je hebt natuurlijk de vrijheid om te kiezen hoe je heet, met welk ras en geslacht je speelt enzovoorts. Vervolgens krijg je wat opwarmmissies om de weten hoe het vechten gaat. Door je verdediging en aanvallen goed te timen kun je combo's en counters maken.

The Elder Scrolls Blades
Kisten en hun inhoud

Tijdens je zwerftochten kom je kisten tegen. Deze dienen ook als beloningen voor quests en jobs. Kisten hebben vaak materialen, maar er kan ook (zeldzame) wapens en pantser tevoorschijn komen. Het kost je natuurlijk tijd om een kist open te maken, maar tegen het betalen van edelstenen gaat deze sneller open. Ook kun je edelstenen, kisten en meer kopen met keiharde euro's.

The Elder Scrolls Blades

Overal zijn naast puzzels, ook secrets (geheime gebieden) te vinden waar een kist verborgen kan zijn. Je kan van alles meenemen , zoals leisteen en hout, maar helaas geen eten. Al het voedsel dat je vindt, moet je meteen opeten. Gelukkig kun je wel (health) potions op zak hebben. Met de materialen die je vindt, kan je het dorp geleidelijk weer opbouwen. Dat geeft je meteen de mogelijkheid om je wapens te slijpen in de smidse en spullen te verkopen in een winkel.

The Elder Scrolls Blades

Elder Scrolls Blades is leuk en erg mooi gemaakt, maar ik heb wel wat herhaling in omgevingen gezien. Mijn derde dungeon leek nogal op de vorige twee. Verder zijn er nog wat kleine bugs, wat logisch is in een early access.