Neverwinter – Ravenloft

Neverwinter is een free-to-play MMORPG die gebaseerd is op de Dungeons & Dragons-regels van weleer. Tot op de dag van vandaag is er nog steeds invloed van de uitgever van Dungeons & Dragons, Wizards of the Coast, merkbaar in de game. Sterker nog, voor de laatste uitbreiding Ravenloft is juist extra intensief samengewerkt.

Ravenloft is alweer de 14e uitbreiding voor Neverwinter. Het is sinds 26 juni beschikbaar voor pc en sinds vorige week dinsdag voor PlayStation 4- en Xbox One-gebruikers. In de lore van Dungeons & Dragons kwam het kasteel Ravenloft reeds voorbij. Het ligt in een Barovia, een broedplaats van vampiers. Ravenloft heeft een dag- en nacht-ritme, zodat je niet steeds dezelfde monsters tegenkomt. Vampiers en weerwolven kom je 's nachts tegen en overdag de iets meer ‘doorsnee monsters'.

Neverwinter - Ravenloft

Het verhaal is het bekende concept in deze contreien: Barovia is een ziek land en jij, koene strijder, moet het bevrijden van alle monsters. De vampier Strahd von Zarovich is hiervoor verantwoordelijk en dat is geen lieverdje. Zoals je reeds in de trailer hebt kunnen zien, is dit een lastige opdracht bedoeld voor spelers die reeds een hoog level hebben. (Beginners kunnen er natuurlijk ook naartoe, maar dat wordt dan een heel kort avontuur.) De ontwikkelaars raden het aan voor degenen die level 70 zijn en dat is het maximale wat je kunt halen.

Neverwinter - Ravenloft

De keuze voor dit thema is enerzijds opmerkelijk, gezien het feit dat concurrent Elder Scrolls Online ook met een weerwolven-thema is gekomen. Eerlijk is eerlijk: Neverwinter was net even eerder. Volgens uitgever Perfect World letten zij alleen op hun eigen franchise en hun achterban bij deze keuzes. De community had al langer om Ravenloft gevraagd en nu was een mooi moment om het ook daadwerkelijk te doen.

Neverwinter - Ravenloft

Mocht je willen beginnen aan Neverwinter, het is gamers gelukt om in enkele dagen level 70 te halen. Natuurlijk krijg je dan helemaal niets mee van de lore, maar er moeten nou eenmaal offers worden gebracht. Neverwinter is free-to-play voor pc (Windows), Xbox One en PlayStation 4.

Neverwinter - Ravenloft