Wreckfest (voor PS4 en Xbox One)

30 augustus 2018 | 14:00

Wreckfest is heel lang in ontwikkeling geweest. Sinds 2013 was de game in early access en begin juni kwam deze eindelijk uit voor pc. De recensies zijn postitief, ondanks dat de fans zo lang hebben moeten wachten. Nu is de Finse ontwikkelaar Bugbear Entertainment bezig met een versie voor Xbox One en PlayStation.

Voor degenen die het niet weten, Wreckfest is een game waarin je met oude barrels andere wrakken aan gort rijdt. Dit kan in races en in een grote arena, maar dat hebben we al vaker gezien. In Wreckfest zijn er ook parcours in een 8-vorm die door elkaar lopen. Bij races met veel rondes, krijg je vanzelf een uitgestrekt deelnemersveld, waardoor je wel tegen anderen op moet botsen. Daarnaast zijn er bizarre tracks waarbij auto's ook tegen elkaar in rijden. Geen enkel probleem, als iedereen gewoon rechts blijft rijden, maar helaas / gelukkig gebeurt dat zelden. Naast de wrakken, kun je ook racen in schoolbussen, golfkarretjes, combines (landbouwvoertuigen) en grasmaaiers.

Wreckfest

De community van Wreckfest is behoorlijk actief en organiseert regelmatig toernooien. Verder worden er mods gemaakt voor rare voertuigen, andere parcours en rondvliegende chauffeurs. Eén van de populairste mods op het moment voegt maan-zwaartekracht toe aan de game. Bugbear is aan het kijken of ze de populairste mods ook naar de console-versies kunnen overzetten. Dit is lastiger dan je denkt. Eerst moeten de rechten worden bekeken en besproken. Je kan niet zomaar de TT van Assen officieel in je game zetten, maar wel in een mod. Vervolgens moet er gekeken worden of de mod eenvoudig aan de code kan worden toegevoegd. Ten slotte moet er ook worden besproken hoe een vergoeding aan de modder wordt berekend.

Wreckfest

Helaas kon Bugbear Wreckfest niet draaiend op een PlayStation of een Xbox One laten zien. De laadtijden waren nog steeds aan de lange kant. Dat is de grootste hobbel die zij nog moeten overwinnen voor de release. Ze hopen binnen een aantal maanden alles soepel draaiend te hebben. Naast de laadtijden is er ook nog de uitdaging met de multiplayer. Op pc is er ruimte voor 24 spelers die tegelijk hun auto's tegen elkaar knallen. Dat loopt prima op de consoles, maar dan wel ten koste van de grafische effecten. Bugbear wil niet bezuinigen op de rondvliegende auto-onderdelen, maar ook niet op het aantal deelnemers. Ze hebben nog steeds de hoop dat ze alles vlekkeloos draaiend krijgen.

Wreckfest

Natuurlijk kon ik nog even spelen en ik zette meteen een nieuw record in het onderdeel ‘grasmaaiers beuken'. We hebben allemaal onze talenten. Pc-gamers kunnen gewoon doorgaan met beuken in Wreckfest, maar console-bezitters moeten nog eventjes duimendraaien en hopen op een mooie versie.

Wreckfest