Defensie zoekt gamers (FPS niet verplicht)

Het ministerie van Defensie is op zoek naar competente sollicitanten en doet dat op originele wijze. In samenwerking met iamprogrez is er een methode ontwikkeld om de vaardigheden die je leert in gaming te vertalen naar ‘soft skills'. Zo weet Defensie meteen voor welke functie jij geschikt bent.

Defensie zoekt gamers

Steam – CV
Het klinkt magisch en te mooi om waar te zijn. Op basis van je Steam-account kan er dus een cv opgesteld worden. Al die uren die je in gamen stopte in plaats van studeren zijn dus wel wat waard! Het idee is, dat je tijdens het gamen constant bezig bent met beslissingen nemen. Vaak doe je dat onder een behoorlijke tijdsdruk. Iemand die vaak games speelt heeft hier dus erg veel ervaring mee en dat is zeer interessant voor Defensie. Het programma doet berekeningen op basis van de vijf games die je het meeste hebt gespeeld.

Defensie zoekt gamers

FPS niet nodig
Defensie doet veel meer dan alleen maar schieten. De meeste banen hebben daar dus niets mee te maken. Als je dus niet goed bent in schietspellen, dan zijn er nog steeds carrièremogelijkheden. Voor Defensie is logistiek bijvoorbeeld heel belangrijk. Logistiek is ervoor zorgen dat spullen op tijd op de juiste plek komen, tegen de laagst mogelijke kosten. Klinkt ingewikkeld? Denk even aan een RTS, zoals StarCraft 2 en het valt weer reuze mee. Iedereen die serieus tijd in Minecraft steekt, weet dat je genoeg moet plannen. Ook deze skills zijn zeer gewild.

Defensie zoekt gamers

Rotterdam
Aanstaande zaterdag en zondag heeft Defensie, samen met Helpshift en iamprogrez, een stand op DreamHack. Met behulp van hun web-app kun je jouw Steam-account koppelen aan je inschrijving. Vervolgens kies je een tijd uit wanneer je wilt langskomen, want je wilt natuurlijk geen DreamHack-wedstrijd missen! Je kan hier met militairen gamen, of tegen hen als je dat leuker vindt. Ook al speel je geen enkele game, op basis van je profiel krijg je een overzicht van je vaardigheden. Altijd handig voor je cv. Interessante kandidaten krijgen automatisch bericht. De eerste sollicitanten zijn met behulp van dit programma al geselecteerd.

Defensie zoekt gamers

Geef een reactie