Sonic Forces in Toverland

Als een game als Sonic Forces lanceert, dan moet dat natuurlijk op een speciale manier met veel vaart gebeuren. Wij gingen naar de grootste, langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de om Sonic Forces te spelen, terwijl we met 90 km/u door elkaar geslingerd werden. Dat is best lastig.

Sonic Forces - Sfeervol

In de ochtend ontmoeten we elkaar bij attractiepark Toverland in Limburg. Onze groep bestond uit pers, maar ook bekende vloggers als Ronald Vledder, QuCe van Supergaande en Twitch-streamers Koolein en fusion0p waren van de partij. We konden meteen gamen op een PlayStation 4, PlayStation 4 Pro en Xbox One. Een mooi moment voor mij, want dit was de eerste keer dat ik een Sonic-game speelde. De preview van mijn ervaringen staat hier.

Sonic Forces - Gamen!

Achtbaan – wedstrijd
Tijdens deze speelsessie werden we twee aan twee weggeroepen om de snelste tijd neer te zetten in het openingslevel van Sonic Forces in de achtbaan Troy. Toverland had de complete attractie tot 12 uur speciaal voor ons gereserveerd. Degene met de snelste tijd won meteen vier toegangskaartjes voor Toverland en dat is een leuke extra motivatie. Omdat ik geen liefhebber ben van achtbanen, leek het mij een goed idee om een keer van tevoren mee te rijden in Troy. Zo kon ik vast de baan leren kennen. Na mijn eerste heftige rit moest ik echt even bijkomen. Vervolgens ging ik nog een keer, maar dan met een Nintendo Switch in mijn handen, een GoPro om mijn nek en lood in mijn schoenen. Het is mij niet gelukt om het level uit te spelen helaas, dus de kaartjes gingen aan mijn neus voorbij. De winnaar had ondanks alle G-krachten meer dan 800.000 punten gescoord. Hieronder is mijn lijdensweg te zien.

Sonic Forces is ondanks de drempel voor nieuwkomers in de serie een erg leuke uitgebreide game. Er is altijd wat leuks te doen en de missies geven je vanaf het begin de uitdaging om je score in voorgaande levels te verbeteren. Voor de fans is het ongetwijfeld een feest van herkenning met personages uit de verschillende series. Als je zin hebt in een game die draait om snelheid en reactievermogen, dan zit je geramd. De rust tussendoor kun je pakken door steeds je avatar op te leuken.

Sonic Forces komt 7 november uit voor pc (Windows), PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

Sonic Forces - Troy (achtbaan)