LEC: Origen geeft Fnatic pak slaag [Fotoverslag]

De eerste dag van de Europese League of Legends Kampioenschappen in Ahoy Rotterdam begonnen heel zonnig. Toen kwam er een stormbui met natte sneeuw, gevolgd door regen en tenslotte  wederom zon. Alsof de elementen de emoties van de spelers volgden.

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam

Op het plein voor de ingang stond een grote bus van Sanquin Bloedbank. Cosplayers probeerden de bezoekers over te halen om hun bloedgroep te laten bepalen. Ik houd niet van naalden, maar toen ik hoorde dat er een Alienware pc werd verloot, stond ik al snel in de rij.

LEC Rotterdam

Zenuwachtige gamers konden binnen gekalmeerd worden door het personeel. Je kon je natuurlijk ook opgeven om donor te worden.

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam
Martin “Deficio” Lynge en koolein

Er was binnen van alles te doen. Je kon bijvoorbeeld virtueel op de foto met het team van Origen.

LEC Rotterdam
Misfits

Ook reeds uitgeschakelde teams zoals Misfits en SK Gaming hadden een eigen booth.

LEC Rotterdam
Baba Yaga, Raqo en Dinoricar van Echo Zulu

Team Echo Zulu was ook aanwezig, als enige Nederlandse team. Bij hun mocht je proberen een van de spelers te verslaan. Natuurlijk waren de teamleden bereid om tips aan te reiken om je onvermijdelijke dood ietsje uit te stellen.

LEC Rotterdam
Serdal Yeter (Echo Zulu) heeft er zin in

Er was zelfs een kapper voor modebewuste fans.

LEC Rotterdam Bij de kapper

LEC Rotterdam

De arena in Ahoy stroomde al snel vol voor de wedstrijd van de dag. Er was een hele opwarm-show, zoals we dat gewend zijn en alle teams die de voorrondes hadden gehaald werden even getoond. Defusekids kwamen zo ook even voorbij.

LEC Rotterdam

In de aanloop naar deze halve finale was regerend kampioen Fnatic overtuigend hier beland met een 3 –  0 overwinning op Team Vitality en een 3 – 1 op Splyce. Origen kon daarentegen vorige week in Berlijn niet overtuigen en ging met 0 – 3 onderuit tegen G2 Esports. Fnatic  was dan ook de grote favoriet om door te stomen naar de finale. Dat kwam niet alleen door de Belg Gabriël “Bwipo” Rau aan hun zijde, maar ook de vorm waar zij in verkeren.

LEC Rotterdam

De eerste ronde was een opmerkelijke verrassing. Binnen enkele seconden had Origen al first blood en ze pakten vervolgens door. Toen de leden van Origen de basis van van Fnatic bestormden en daar inhibitors en turrets hadden gesloopt, bleven ze brutaal hangen om meteen ook de Nexus te pakken. Dat was het moment dat Fnatic even iets terug kon doen, maar het was slechts uitstel van executie.

 

LEC Rotterdam
Rekkles (Fnatic) baalt

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam

In de tweede ronde kwam Fnatic lekker voor te staan in kills en in goud. Er leek geen vuiltje aan de lucht en iedereen schreef de 1 – 1 vast op. Door drie fouten van Fnatic, of drie briljante (re)acties van Origen draaide de pot gewoon. Origen liep rap in en pakte ook de tweede ronde.

LEC Rotterdam
Origen pakt 2 – 0

De halve finale is een ‘best of 5', met andere woorden Origen stond nu op matchpoint. Fnatic moest dan ook alles uit de kast halen om nog kans te maken op de finale. Dat deden ze niet helemaal. Ze gingen gewoon op het niveau spelen dat we van ze gewend zijn.

LEC Rotterdam

De zaal was tjokvol met Fnatic-fans en die leefden helemaal op. Fnatic pakte de derde ronde en hiermee hun eerste punt.

LEC Rotterdam

De zaal was met licht verdeeld in een rode en blauwe kant. Erg tof gedaan!

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam
Fnatic pakt hun 1e punt

Origen was niet onder de indruk van deze opleving. Ze hielden het hoofd koel en speelden de vierde ronde zeer overtuigend uit.

LEC Rotterdam

Vanavond is de finale tussen Origen en G2 Esports. Wie er met de titel vandoor gaat is echt niet te zeggen. Mocht Origen even zwak zijn als vorige week, dan wint G2 zeker. Als Origen speelde zoals ze in deze halve finale deden, dan zijn ze zeker favoriet. G2 staat erom bekend zodra ze in moeilijkheden zijn met creatieve oplossingen te komen. Het kan dus een hele interessante finale worden!

LEC Rotterdam

 
 

Related Images: