Nacon Toetsenbord, Muis en Muismat

30 september 2018 | 08:00

Nacon is hard op weg om hun hardware aanbod te verruimen. Eerder besteden we reeds aandacht aan hun keypad en arcade fighting stick. Nu komen we bij zaken, die ook gebruikt worden door de mainstream gamers: toetsenbord, muis en muismat. Ze allemaal net even afwijkend van de standaard modellen die je gewend bent.

Nacon toetsenbord

Toetsenbord met dubbele spatiebalk
Het CL-750OM toetsenbord is compact, zonder het bekende nummerblok aan de rechterkant. Esporters hebben liever een toetsenbord zonder nummerblok, omdat ze dan meer ruimte op hun bureau hebben. Verder zitten er alle toeters en bellen op, die je tegenwoordig mag verwachten. Mechanische toetsen met verwisselbare switches, RGB-discoshow, roll over, media-aansturing, et cetera. De meest opmerkelijke eigenschap van de CL-750OM is een spatiebalk die uit twee delen bestaat. Voor typisten is de switch van spatiebalk niet op de beste plek. Het zit namelijk in het midden, waardoor je vaak ‘m net niet lekker raakt. Daarom maakte Nacon er twee korte balkjes van, zodat je altijd een bevredigende ram met je duim kunt geven, waar je handen ook zitten.

Nacon toetsenbord

De spatiebalken en de WASD-toetsen hebben brown switches en de overige zijn uitgerust met blue. Veel FPS-spelers houden hun toetsenbord behoorlijk schuin om lekker bij de toetsen te komen en hun muis meer ruimte te geven. Ze verwijderen dan de handsteun voor het gemak. De CL-750OM heeft een handsteun die uit twee delen bestaat. Je kan dus ook als je schuin speelt, het gemak hebben van je handsteun en tevens meer ruimte op je bureau.

Nacon

Muis met interne instellingen
De GM-500ES muis is een onopvallend geval, maar de grootste verrassing voor mij. Het ziet er behoorlijk standaard uit en je kan ‘m zowel links- als rechtshandig gebruiken. Eén van de meest voorkomende klachten van gamers over hun muis is de bijbehorende software. Vaak kost deze net iets te veel geheugen, gaat updaten op een rot-moment en ga zo maar door. Bij de GM-500ES kun je de gevoeligheid in dpi en de polling rate meteen in de muis aanpassen. Omdat er ruimte over was, heb je ook de mogelijkheid om hier de kleur en de links- of rechtshandige instelling te selecteren. De GM-500ES heeft een rubberen grip en drie verschillende modellen achterkant. Zo kun je de muis klein, gemiddeld of juist groot maken, naar gelang je formaat hand. Het snoer is helaas niet gevlochten. Nacon heeft hier bewust voor gekozen, zodat de muis makkelijker glijdt.

Nacon

Muismat met een gat
Dan de muismat PCMM-500ES. Nacon heeft reeds een grote en een kleine muismat in de verkoop. Deze grote variant is anders, want hij heeft een uitsparing voor je monitor. Een kleine wijziging, maar een hele fijne. Zo wiebelt je scherm niet als de voorste rand van de voetsteun op je muismat rust.

Nacon