Onthullingen RuneFest 2018 + Interview

Natuurlijk is RuneFest de plek voor ontwikkelaar Jagex om alle aankondigingen te doen voor de komende tijd. Gelukkig was senior product manager Mod Casey bereid om in een persoonlijk alles in sneltreinvaart uiteen te zetten voor ons. De sfeerimpressie van RuneFest 2018 en het interview kun je hieronder bekijken. De tijdcode voor de alinea's geeft aan waar in het interview dit onderwerp wordt behandeld.

Orkest-muziek
We hebben natuurlijk het concert van het Royal Philharmonic Orchestra besproken. Zij gaven een prachtige uitvoering van bekende nummers uit RuneScape. De muziek, die is opgenomen in de beroemde Abbey Road studio, is nu ook verkrijgbaar op cd, lp en digitaal.

Runescape
[4:21] en [11:03] Afgelopen maandag zijn er meteen een aantal zaken gestart, zoals de bèta voor Runescape Mobile. Voorlopig hebben alleen de eerste 25.000 gamers toegang, maar Jagex schroeft dit aantal steeds verder op.

RuneFest 2018
RuneScape op je smartphone

Till Death Do Us Part
[6:26] Zoals je hierboven ziet, is het Hallowe'en Till Death Do Us Part ook al gestart. Dit heeft de Ruiters van de Apocalyps als thema, met Death, War, Pestilence en Famine. Het hele event eindigt toepasselijk op Hallowe'en.

Violet Is Blue
[9:20 Er komt een permanente kerst-quest genaamd Violet Is Blue. Het is een variatie op het verhaal van het lelijke eendje, met een mensenbaby die wordt opgevoed door yeti's. Je gaat met de zesjarige Violet op reis naar Yeti Town en zorgt dat ze er heelhuids aankomt.

The Needle Skips
[5:39] Tijdens de Game Jam verzonnen ontwikkelaars en fans de quest The Needle Skips. Het is een moordmysterie, waarbij alles draait om een grote obelisk, genaamd ‘the needle'. Hier kun je woorden intypen en bij bepaalde termen krijg je meer te zien van wat zich ooit heeft afgespeeld.

Mining en Smithing worden verbeterd
[10:37] De skills Mining en Smithing zijn aangepakt en worden reeds in bèta getest. Vanaf januari wordt de vernieuwde versie voor iedereen officieel uitgegeven. Je kan dan ook mijnen terwijl je afwezig bent. Je krijgt er minder xp voor, maar liever iets dan niets. Voor de liefhebbers van smeden is er vanaf level 99 de mogelijkheid om Masterwork-pantser te maken. Natuurlijk zijn er nog veel meer wijzigingen, maar deze vond ik het interessants.

RuneFest 2018
Till Death Do Us Part

Nieuwe skill
In Old School RuneScape krijgen we een nieuwe skill: Warding. Je kan op speciale plekken magische energie verzamelen en deze gebruiken om producten mee te betoveren (enchant). Er zijn verschillende soorten wards en de effecten kun je ook naar hartenlust combineren. Dit geeft je erg veel interessante mogelijkheden om je inventaris mee te verbeteren.

RuneFest 2018
The Shadow Reef

The Shadow Reef
[10:03] In februari komt de derde en laatste Elite Dungeon: The Shadow Reef. Hierbij vecht je in de oceaan tegen de Ambassador, een boss met grootheidswaanzin.

RuneScape op console
[12:48] Ten slotte liet Mod Casey zich ontvallen, dat er reeds wordt gekeken naar de mogelijkheden voor RuneScape en Old School RuneScape op consoles. Ze zijn er nog niet actief mee bezig, maar er wordt reeds rekening mee gehouden.

RuneFest 2018
The Ambassador

Voor degenen die liever een lange uitleg hebben, is hier meer dan een half uur aan gedetailleerde informatie.