Close to the Sun (Gamescom preview)

Adventure games zijn weer terug van weggeweest. Tijdens deze editie van Gamescom heb ik er meer gezien dan ooit te voren. Een opmerkelijke titel van dit jaar was Close to the Sun, een mysterie in een Tesla-universum geserveerd met een Bioshock-saus. Volgende maand komt Close to the Sun uit voor Nintendo Switch.

Close to the Sun speelt zich af in een universum waar het genie van Nikola Tesla wél op waarde werd geschat. Er zijn de meest fantastische machines uitgevonden, maar wel allemaal in een soort Steampunk-jasje, wat uitgever Wired bestempeld als ‘Tesla-punk’.

Close to the Sun
Alle afbeeldingen zijn van de Switch-versie

Je speelt als journaliste Rose Archer, die door haar zus Ada wordt uitgenodigd op het super-de-luxe schip de ‘Helios’. Hier zijn de knapste koppen bij elkaar om nieuwe ontdekkingen te doen. Als Rose bij de Helios aankomt, zijn de gangen verlaten op de geur van rottend vlees na. Boven de ingang staat ‘quarantaine’ en verder is het aan de gamer om uit te zoeken wat hier is gebeurd. Je hebt gelukkig een radio bij je, waarmee je met je zus Ada kunt communiceren. Ondertussen loop je rond door het schip en probeert uit te vinden wat er allemaal is gebeurd. Natuurlijk zijn er puzzels op te lossen, maar daar speel je een adventure game voor.

Close to the Sun
Alle afbeeldingen zijn van de Switch-versie

De Italiaanse indiestudio Storm in a Teacup heeft aardig wat ervaring met het maken van games. Ze hebben reeds drie spellen in slechts twee jaar uitgebracht. Manager Roberto Semprebene vertelt enthousiast over hun kindje. Close to the Sun wordt een horror- adventure game genoemd, maar dat is wat sterk aangezet. Er zitten wel een aantal jump scares in, maar verwacht geen Resident Evil. Let wel: Close to the Sun heeft wel degelijk een PEGI-rating van 18! Semprebene vindt het ondanks dat ook goed te doen voor angshazen.

Close to the Sun  is reeds uit op pc (Windows), PlayStation 4 en Xbox One. Vanaf 29 oktober is Close to the Sun  ook verkrijgbaar op Nintendo Switch.

Close to the Sun
Alle afbeeldingen zijn van de Switch-versie