Star Trek Online – Age of Discovery

Star Trek is altijd al een populaire serie geweest en heeft een vaste schare aan fans. Er is ook reeds acht jaar een free-to-play MMORPG genaamd Star Trek Online en die wordt nu een stuk interessanter. Als je ooit wilde instappen in deze game, dan is nu het ideale moment.

De game speelt zich af in het tijdperk 30 jaar na de film Star Trek: Nemesis. De Federation voert oorlog tegen de Klingons, de Romulans likken hun wonden en de Borg zijn Borg. Je kiest een ras, bestuurt je eigen schip en reist door het universum. Gelukkig ben je niet zo gebonden aan ‘Federation regulation’ en mag je schieten op alles wat beweegt. Met de uitbreiding Victory is Life kon je ook naar het ruimtestation Deep Space Nine gaan en via deze hub naar het hele Gamma-kwadrant. De bekende personages van Deep Space Nine zijn er allemaal en hebben hun eigen stemmen ingesproken.

Star Trek Online
Victory is Life

Fans van de serie worden sinds vorig jaar verwend met de nieuwe serie Star Trek: Discovery. Dat is met de uitbreiding Age of Discovery helemaal vervlochten met Star Trek Online. De acteurs van Star Trek: Discovery hebben dan ook hun stemmen ingesproken voor hun eigen personages. Dit is dus de eerste keer dat de serie en de game synchroon met elkaar lopen. We mogen volgens uitgever Perfect World een aantal mooie overgangen tussen beide media verwachten.

Speciaal voor nieuwkomers is er een nieuwe tutorial gemaakt om er lekker in te komen. Ook zijn er gameplayverbeteringen en nieuwe reputatie-graden toegevoegd. De gamers mogen in Age of Discovery samen met cadet Sylvia Tilly (Mary Wiseman van Star Trek: Discovery) de snode plannen van de Klingons saboteren.

Star Trek Online

Star Trek Online met alle uitbreidingen (inclusief Victory is Life en Age of Discovery) is nu speelbaar en free-to-play op pc (Windows), PlayStation 4 en Xbox One.

Star Trek Online