Sword Legacy: Omen

Het moest een keer gebeuren. Dankzij Sword Legacy: Omen weet ik eindelijk wat candlepunk is. Dat is namelijk een genre, wat zich richt op een alternatieve versie van de middeleeuwen waar men een hoge standaard van techniek heeft. In het Brittannië van Sword Legacy: Omen hebben alchemie en techniek wonderlijke apparaten geproduceerd.

Er is een inval geweest en de heer van het kasteel is daarbij vermoord. Talloze lijken liggen verspreid op de grond, er zijn kleine brandjes tussen de puinhopen en hier en daar is nog een tegenstander te vinden. De demo begint meteen na de inval. Je speelt in deze tactische RPG met een groepje zeer verschillende strijders. De leider is Uther, een ridder, die uit is op wraak en op zoek gaat naar het zwaard Excalibur. Hij wordt bijgestaan door Merlijn (ja, die), Duanne de jonge lancier en Gwen de dievegge. De beroepen geven meteen aan dat de gameplay redelijk bekend voor kan komen. Sword Legacy: Omen moet het dan ook van de setting hebben, het verhaal en de originele art. Het is niet een game voor beginners in het genre, maar het is juist bedoeld voor geoefende spelers die een uitdaging zoeken.

Je kan uiteindelijk nog drie sympathisanten vrijspelen die meereizen en vechten, maar elke keer dat je erop uittrekt kun je slechts drie andere vechters meenemen. Op je missie reis je door het land Mercia met bijzondere bewoners, hooghartige heren en bandieten in bossen. De toverspreuken die je tot je beschikking hebt, zullen liefhebbers van het genre ongetwijfeld bekend voorkomen. Je kan de omgeving gebruiken in gevechten, maar ook buiten de gevechten om is er genoeg te doen. Ik loste een puzzel op en werd beloond met toegang tot drie kisten. Hier zat kleding in die mijn team goed van pas kwam.

Sword Legacy: Omen komt dit jaar nog uit voor pc (Windows, macOS en Linux).

Sword Legacy: Omen - Waarschuwing

Sword Legacy: Omen - Flurry

Sword Legacy: Omen - Onzichtbaar

Sword Legacy: Omen - Skills

Sword Legacy: Omen - Kaart