The Elder Scrolls: Legends – The Fall of the Dark Brotherhood

Vorige week kwam de eerste uitbreiding voor The Elder Scrolls: Legends uit. Om een completer beeld te hebben van deze CCG heb ik deze aangeschaft. Het feit dat de basisgame minimaal veranderd is sinds de laatste bèta motiveerde mij extra om te weten te komen wat The Fall of the Dark Brotherhood toevoegt. Lees hier de review van The Elder Scrolls: Legends.


Verhaal
The Fall of the Dark Brotherhood is een verhaaluitbreiding. Je bent ingehuurd om in een moorddadige sekte te infiltreren en daarna wraak op ze te nemen. Het verhaal begint meteen goed en geeft je verschillende uitdagingen op het speelveld. De kaarten die je verdient zijn zeker de moeite waard.

Support
In dit verhaal kun je leuke kaarten verdienen die je uiteraard flink helpen in arena's en ranked battles buiten de verhaalmodus om. Bij de aankoop kwam er meteen een waarschuwing dat het weleens fout gaat en dat was inderdaad het geval. Mocht je niet kunnen spelen, uitloggen en weer inloggen hielp mij. De support vanuit Bethesda reageert trouwens binnen 24 uur en bij mij binnen 12 uur, dus dat zit wel goed. In een gevecht mocht ik opeens een bepaalde kaart niet gebruiken. Erg vreemd. Van tevoren was deze restrictie niet vermeld. Na contact met Bethesda bleek dit niet de bedoeling te zijn. Ik neem aan dat deze kleine bug nu er dus uit is gehaald.

Lanes hebben weer andere functies
Lanes hebben weer andere functies

Variatie
Boeiend verhaal vanaf het begin, maar helaas verliest het in het tweede deel wat van zijn vaart. Er zijn weer leuke vondsten met extra lanes. Zo is er een balzaal waarbij je extra health krijgt als je van lane wisselt. Hier krijg je een speciaal deck om mee te spelen. Na de winst mag je deze kaarten houden. Keuzes  zijn er weer volop en allemaal belangrijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen of je een kasteel probeert binnen te komen met vermomming (speel met een deck dat je krijgt) of zonder (speel met één van je eigen decks).

Welk deck gebruik je?

Kosten – Baten
The Fall of the Dark Brotherhood bestaat uit drie delen die je in één keer kunt kopen voor €19,99 of per deel voor €7,99. Je kan ook betalen met ingame geld: 1000 goud per deel. Elk deel bestaat uit twee gedeeltes met acht gevechten in Episode 1 en acht in 2. Dat is 50 cent per potje, maar natuurlijk kun je deze steeds weer opnieuw spelen. Met een beetje geluk heb je 2 uur om ze allemaal te verslaan. Theoretisch gezien kun je het ruim binnen anderhalf uur klaren, maar dat is de goden verzoeken. Na alles gedaan te hebben is ook de hogere moeilijkheidsgraad vrijgespeeld. Het viel mij wel op dat ik in episode 2 wel erg veel pech had. Dit kan toeval zijn, maar het voelt aan als een kunstmatige barrière. Er vielen op een bepaald moment vanaf het begin vier beurten lang alleen maar kaarten met wapens voor mij en geen enkele strijder. Toen ik eindelijk een vechter kreeg was mijn gezondheid reeds onder de tien.

Elder Scrolls Legends - Uitbreiding

Conclusie
Als de gratis versie van The Elder Scrolls: Legends je erg is bevallen en je wilt op een leuke manier een stel sterke kaarten vrijspelen, dan is The Fall of the Dark Brotherhood een goede investering. Het verhaal is leuk genoeg en de variaties in de lanes zijn er weer. De prijs is een tikkeltje aan de hoge kant, maar dat geldt ook voor de booster packs die je los kunt kopen. Hierbij weet je ten minste zeker dat je goede kaarten vrijspeelt. Een aantal van deze kaarten worden meteen een standaard toevoeging in je decks.  Oftewel: voor de liefhebber een absolute aanrader, maar niet de moeite waard voor een casual gamer.

Pluspunten
  • Meer hoge kwaliteit
  • Vette kaarten vrij te spelen
  • Leuke spelvariaties

 

Minpunten

  • Pittig geprijsd
  • Weinig nieuwe levels
  • Erg grote decks
Gespeeld op pc (Windows),ook verkrijgbaar voor iPad. Later tevens verkrijgbaar voor Android, iOS en MacOS.