ASUS RoG – OutshineTheCompetition

Aan het eind van onze special over de tweede MSI Fandag schreven we al dat de verwachting was dat andere fabrikanten MSI’s initiatief gingen kopiëren. Voor ASUS Republic Of Gamers 2017 #OutshineTheCompetition Event ging FOK! naar Hilversum. De naam lijkt een duidelijke hint naar dat andere evenement, maar slaat eigenlijk op Aura, de rgb-oplossing van Asus.

TL; DR
Geen zin om te lezen? Kijk hieronder onze sfeerimpressie:

Kaartjes
Er waren twee soorten kaartjes, wat mij meteen aan het systeem van First Look liet denken. Gratis kaartjes waarbij je vanaf 12:00 in de rij mocht staan voor de games en Premium kaartjes die je twee uur eerder toegang gaven, kortere rijen beloofden, een lunch met twee drankjes en ook nog een ASUS Republic Of Gamers Premium Swag bag met o.a. een ROG Strix Impact gaming muis t.w.v. €54,90. Dat maakt de investering al snel goed. De lunch bestond trouwens uit een luxe wrap en een maaltijdsalade.

Locatie
Elke keer als een gaming event niet in Amsterdam wordt georganiseerd word ik een beetje blij van binnen. Amsterdam is onze hoofdstad, maar in geen enkel opzicht de gaming hoofdstad van Nederland, ook al is het de uitvalsbasis voor Guerrilla Games. Asus koos voor de schouwburg in Hilversum. Opmerkelijk en origineel. Bij aankomst staan er al rijen fans te wachten in de regen. De ontvangst is in het begin erg rommelig, maar na de eerste drukte gaat alles vloeiend. Iedereen kreeg bij binnenkomst een gratis T-shirt en dat maakte veel goed. De garderobe voor je natte jas was gratis. In de ontvangsthal stonden de casemods je op te wachten met lekkere muziek op de achtergrond. De muziek is opmerkelijk goed en passend met een voorkeur voor de betere hiphop. Er was helaas geen wifi voor de bezoekers. De keuze voor een schouwburg geeft natuurlijk een bepaald cachet aan het hele evenement; een prachtgebouw op een mooie plek in het centrum van Hilversum, met personeel in mooie pakjes dat je fancy kopjes koffie inschenkt.

Asus Event 2017 - Rij voor ingang

Haastklus
Aan veel zaken kon je merken dat het evenement heel snel is opgezet. Van tevoren was het niet helder waar het programma uit bestond. Je kon “YouTubers en streamers ontmoeten, kijken naar mods, presentaties workshops en games”.  De flyers met het programma en de plattegrond waren niet geleverd, het stond ook niet online, en was niet bekend bij iedereen van de organisatie. Er was erg veel te doen, maar je wist dus niet van tevoren waar je wat kon vinden. Activiteiten werden omgeroepen, maar zonder plattegrond was het alsnog een uitdaging. Verder was de ontvangst chaotisch. Asus heeft de meeste kreukels gladgestreken door een aanzienlijk budget ter beschikking te stellen. Het motto was ‘outshine the competition’ en daar werd vol op ingezet.

Aankleding
De premium-bezoekers mochten eerder naar binnen en dat