Elder Scrolls Blades temt zilveren kist

Bethesda heeft veel kritiek gekregen op hun mobiele game Elder Scrolls Blades. Vorige week gingen we uitgebreid in op de drie grootste bottlenecks van de game. Het is namelijk niet gewoon pay-to-win, want zelfs met veel geld liep je vast. Bethesda heeft de grootste klacht nu aangepakt.

 The Elder Scrolls Blades

Kortere wachttijd
De gehate zilveren kisten hebben nu geen wachttijd meer van drie uur, maar slechts één uur. Dit zorgt er meteen voor dat je toe kan met de beperkte opslagruimte voor kisten. Ook heeft Bethesda de relatief povere inhoud van de zilveren kist gepimpt. Dat heb ik nog niet kunnen controleren, maar ik houd jullie op de hoogte.

Meer mysterie
Bij het doen van een quest krijg je altijd ten minste een mystery kist als beloning. Dit kan een zilveren of een gouden kist zijn. Eerder berichtten wij dat er een vaste cyclus was ontdekt door Redditer Anuiran wanneer er een zilveren of een gouden kist viel. Bethesda heeft aangegeven dat je nu ook houten en Elder kisten kunt krijgen. Elder kisten zijn volgens Bethesda erg zeldzaam en je mag hen op hun woord geloven.

The Elder Scrolls Blades

Abyss zonder zilver maar meer XP
Je kan nu in de eeuwigdurende dungeon van de Abyss geen zilveren kist meer vinden. Dit vind ik dan weer jammer, omdat je nu niet meer zo belachelijk lang hoeft te wachten. Aan de andere kant krijg je weer meer xp voor Abyss-levels die onder je niveau liggen. Dat scheelt erg voor het halen van specifieke challenges.

Extra waarschuwing
Als je meer dan 11 edelstenen gaat uitgeven, dan is er een waarschuwingsscherm. Dat is heel erg welkom, want ik heb met mijn slaapdronken kop al meer dan 70 edelstenen per ongeluk uitgegeven omdat mijn vinger uitgleed.

Hoop
Natuurlijk hopen we dat Bethesda nog iets verder gaat en een mini-game toevoegt voor grondstoffen. Dat maakt het grinden namelijk wat afwisselender. Ook mogen er wat meer variërende omgevingen worden gecreëerd. Het feit dat ze luisteren is al heel wat.