G2A breidt uit met hardware en gadgets

16 augustus 2018 | 12:30

To read this article in English click here

Hyperbook is niet het enige Poolse bedrijf, dat Nederlandse consumenten wil voorzien van hardware. G2A is van plan hun werkterrein uit te breiden met alles wat gamers en nerds in hun kamer willen hebben. Nou ja, alles wat gadgets betreft. Natuurlijk vroegen we het hoofd communicatie Maciej Kuc om tekst en uitleg.

Breed aanbod
De doelstelling is alles aan te bieden wat je in je game-kamer wilt hebben staan. Dat loopt dus uiteen van een standaard voor je Xbox One, een gaming-stoel en een PlayStation-controller tot een 3D printer. Op deze manier wil G2A alles aan de gamer kunnen aanbieden wat deze op gaminggebied wil hebben: zowel de games als de abonnementen en nu ook de (rand)apparatuur.

G2A Electronics 

Alleen bedrijven
Op de G2A-website komt er een categorie bij, genaamd Electronics. Daar kunnen goedgekeurde bedrijven hun producten aanbieden. Het is dus een soort van Marktplaats of eBay voor gamer-spullen. Bedrijven die zaken willen doen via G2A moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mogen er alleen nieuwe producten worden verkocht, moet het bedrijf reeds ervaring hebben in zakendoen met buitenlandse consumenten en moeten ze goed aangeschreven staan bij de financiële autoriteiten. G2A is zo streng, omdat de afhandeling van de verkoop volledig in handen is van de bedrijven zelf. Zij moeten namelijk zorgdragen voor het vervoer van de producten, de garanties, de lokale belastingen en de eventuele klachtenafhandeling.

G2A Electronics

Nog niet in Nederland
Als eerste rolt G2A Electronics uit in Groot-Brittannië, Zweden, Italië, Tsjechië, Roemenië en natuurlijk Polen. Sinds deze week is ook Spanje toegevoegd. Als dit goed gaat, dan komt Nederland over een paar maanden aan de beurt. G2A hoopt heel Europa voor het einde van het jaar te kunnen bedienen.

Uitdagingen
G2A Electronics staat nog in de kinderschoenen. Als je op de site kijkt, dan zie je bijvoorbeeld dat je niet kunt zoeken op onderwerp of naam, maar alleen op prijscategorie. Verder is het nog niet mogelijk om je keuze te vergelijken met andere aanbiedingen van hetzelfde product of suggesties te krijgen. Dit zijn zoekopties die voor G2A Gaming al jaren bestaan. Daarnaast is er natuurlijk concurrentie van hele grote partijen zoals AliExpress, eBay en Amazon. Het voordeel dat G2A heeft, is dat er een hele specifieke doelgroep op de website komt om te browsen: gamers op zoek naar een koopje. De tijd zal het leren hoe succesvol G2A Electronics wordt.

G2A Electronics