MSI Fandag 2018

11-07-2018 11:36

had de Fandag weer op een nieuwe locatie. Deze keer was de fandag in Eindhoven en dan natuurlijk in Strijp S: het bedrijventerrein vol innovatieve bedrijven. MSI werkt samen met bedrijf Enversed en de Fandag was in hun pand: hoog en droog op de 7e en 8e verdieping. Zo kon MSI zoveel mogelijk games en virtual reality-ervaringen aanbieden.

MSI Fandag 2018

Behalve een andere locatie is er ook gekozen voor een andere opzet. Dit jaar waren er geen demonstraties en geen overklokkers. Deze keer een andere insteek rond de games om zo iedereen de kans te geven iets te winnen. Bij binnenkomst kreeg je een stempelkaart met ruimte voor 9 stempels. Deze kon je verdienen door games te spelen. Als je ook nog erin slaagde om te winnen, dan kreeg je goodies, zoals een muismat. Aan het eind van de dag kon je jouw stempelkaart in een bak gooien en hopen dat je een mooie prijs had gewonnen.

MSI Fandag 2018
Stempelkaart
          

     MSI Fandag 2018
Overwatch

De games die je onder andere kon spelen waren: Counter-Strike: Global Offensive (), Hearthstone, PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), , Rocket League, Overwatch, Dragon Ball FighterZ, Tekken 7 en een aantal mini-games. Ook was de bèta-versie van The Crew 2 speelbaar.

MSI Fandag 2018
F1 2017 in een playseat met 3x MSI Optix MPG27CQ

Voor de racefans was er Trackmania op een 4K Casio beamer en F1 2017 in een playseat met 3 schermen. Overal waren custom build pc's te bewonderen en fans met een scherpe blik konden hier en daar wat nieuwe producten ontdekken. Zo waren er de nieuwe MSI Optix MPG27CQ monitoren met gamesense in de bezel te bewonderen bij F1 2017. Dit is veel handiger dan de huidige oplossing met het meekleurende SteelSeries toetsenbord.

MSI Fandag 2018
Alex “AlkoMasterz” Klein speelt Trackmania op een 4K Casio beamer

MSI Fandag 2018
PUBG

MSI Fandag 2018
Rocket League showmatch

Om even te laten zien hoe het moest waren mCon esports en Team PU aanwezig om een showmatch Rocket League te spelen. Team PU pakte onlangs bij het Red Bull Strijders: Balls of Steel-toernooi de volledige top drie en mCon speelde daarentegen met een gloednieuw team.

MSI Fandag 2018
Sem “smtx!” Klinkenberg, Ibrahim “ImpacT” Karaca, Patrick “Piatrix” Campagne, Thomas “ThO.” Binkhorst, Remy “Reemo2K” van Nieuwpoort en Mike “Mikeboy” Verkuijlen

Toch werd het spannend met 2-2 in matches, gevolgd door een gelijkspel en een verlenging in de beslissende game. Team PU trok aan het langste eind. Dit is de eerste keer, maar zeker niet de laatste keer dat deze gamers tegenover elkaar staan.

MSI Fandag 2018

Custom Build

MSI Fandag 2018
Natuurlijk was er ook

MSI Fandag 2018
Enversed heeft ook de Virtuix Omni

Dankzij Enversed was er ook virtual reality om van te genieten. De Arena Shooter was heel snel vol en ik kon deze helaas niet voor jullie uittesten. Gelukkig was er nog plek bij VR paragliding en dat was een bijzondere ervaring.

MSI Fandag 2018
VR paragliding

Je zit in een soort kuipstoel en bedient je parachute met twee handels (waar natuurlijk de controllers in verstopt zitten). Je trekt jezelf als het ware steeds omhoog, wat mij weer duidelijk maakte dat ik best nog wat gewicht mag verliezen. Zodra je doorhebt hoe het werkt, kun je behoorlijk nauwkeurig sturen.

MSI Fandag 2018

Er was ook ouderwets vermaak met een flipperkast, een arcadekast en airhockey.

MSI Fandag 2018
Ventilatoren

MSI Fandag 2018

Het was een warme dag en dat merkte je. Er stonden gigantische ventilatoren te blazen, maar het was alsnog zweten geblazen. Gelukkig was er zo veel gratis te eten en drinken als je wilde: frisdrank, sap, koffie, broodjes, koek en zelfs fruit.

MSI Fandag 2018
Mathia Koolhout heeft er zin in

MSI Fandag 2018
xSyoss en een zee van fans

Op het hoofdpodium waren steeds streamers bezig, zoals xSyoss, Samora en Mathia Koolhout.

MSI Fandag 2018
CSGO

Natuurlijk werd de dag afgesloten met het weggeven van goodies en de prijsuitreikingen.

MSI Fandag 2018

Related Images: