PSV doet VR met Exodus Burned

Voetbalclub PSV wil de fans op een leuke manier in beweging houden. Vanaf januari opent het Exodus Burned Experience Center, waar bezoekers in tegen elkaar strijden. Iedere deelnemer heeft een harnas aan, waarmee hun hele lichaam een controller is geworden.

PSV doet VR met Exodus Burned
Andy Lürling (LUMO Labs), Frans Janssen (commercieel directeur PSV) en Peter Kortenhoeven (Pillow's Willow)

Exodus Burned hebben we reeds eerder belicht, uitgetest en ervaren: lees meer hier. In tegenstelling tot het zittend spelen met een controller in je handen, ben je nu aan het springen, koppen en schieten. Een potje duurt acht intensieve minuten. Het publiek kijkt zo naar een dynamische wedstrijd zowel op het beeld als in het veld. Dankzij de technologie van VRee Experiences (een partner van LUMO Labs) kan je genieten van draadloos full body virtual reality zonder een zware server nodug te hebben.

PSV is stellig dat dit het eerste Exodus Burned Experience Center is. Dit impliceert natuurlijk meerdere vestigingen. Dit centrum is er dankzij investeringen van LUMO Labs en het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF Brabant) gekomen.

Ontwikkelaar Pillow's Willow heeft vanaf het begin van de ontwikkeling van Exodus Burned duidelijk gemaakt, dat zij -aspiraties hebben. Met meerdere centers brengt dit meteen de mogelijkheid om interstedelijke competities op te zetten. In de tussentijd wachten wij vol ongeduld af hoe het Exodus Burned Experience Center er uit gaat zien.

PSV doet VR met Exodus Burned

Bron: PSV