RTS Marz biedt benauwende vrijheid

Er is altijd plek voor een degelijke real time strategy game (RTS), ondanks de allure van StarCraft II. Als je dit genre vervolgens mengt met tower defense en de gamer zelf maps laat ontwerpen,  dan worden de mogelijkheden wel meteen een stuk interessanter en overweldigender. De Oostenrijkse studio doorfortyfour is een echtpaar dat samen games maakt en MarZ: Tactical Base Defense mag er echt zijn.

Sinds 2014 werkt het echtpaar Marc en Miriam Egli al aan Marz. Marc werkte eerder aan games, zoals Crackdown, The Crew en Forza, terwijl Miriam hiervoor architect was. De game ging onder de naam MarZ Rising in 2017 in early access.

Marz

Het uitgangspunt spreekt voor zich: bouw een basis op Mars en verdedig deze tegen ondoden. Daarnaast is het ook belangrijk een oogje te houden op je menselijke personeel. Er is een verhaalmodus met 20 missies, dat twee mogelijke eindes heeft. Elke missie heeft drie taken. Als je deze alle drie behaald, dan krijg je een perk.

Je gameplay kun je vanuit Marz meteen uitzenden op Twitch. Je kan ook je eigen levels ontwerpen en deze delen via Steam Workshop. De nieuwe Skirmish-mode laat je tegen anderen of de AI spelen met standaard of ontworpen levels. Met Skirmish Outbreak krijg je geen golven ondoden op je af, maar een zombie- tsunami van ongekende proporties.

MarZ: Tactical Base Defense is nu verkrijgbaar voor pc (windows) en is tot 11 april in aanbieding op Steam voor €17,99.

Marz

Marz


 

 

 

Bron: Steam