Save the Children – Game Marathon

De Game Marathon voor Save the Children op het Ilex College in Schiedam was een succes, maar dat ging niet vanzelf. Er kon niet online gegamed worden omdat dit geblokkeerd werd door het schoolnetwerk. Met behulp van 4G en een hotspot lukte het toch om bijvoorbeeld eerste te worden in ! Al met al een bijzondere nacht.

Save the Children - Game Marathon

Er waren drie PlayStation 4- en twee Xbox One-consoles aanwezig. Dankzij Game Mania was het lokaal leuk versierd met posters en stands. Game Mania, particulieren en fans leenden ook hun games uit voor dit initiatief. kwam er ook een uitgebreide collectie aan games. Er waren meer dan 30 games om te spelen, zoals Street Fighter V, Tekken, FIFA 19, Ratchet & Clank, Yooka-Laylee, Trackmania, Rocket League, Knack II, MXGP 3, Madden 16, NBA 2K17, Forza Motorsport 7 en LEGO Jurassic World.

Save the Children - Game Marathon

Dankzij een gulle sponsor waren er ook drie grote beeldschermen beschikbaar gesteld. Trust Gaming doneerde goodiebags aan iedereen met onder andere beanies en bandana's. Electronic Arts, Mindscape en Koch Media hadden ook wat aardigheidjes paraat.

Meester Jaouad verslaat Meester Arnold met Rocket League

Meester Jaouad verslaat Meester Arnold met Rocket League

De andere klassen hadden aanmoedigingsposters gemaakt voor de fanatiekelingen. Alsof dat niet genoeg was, kwamen er docenten en familie op bezoek, die dachten dat de kinderen aan het verhongeren waren. Ze werden getrakteerd op McDonald's, pizza's, popcorn, drop en een hoop morele steun. De lokale middenstand gaf belegde broodjes weg en ook bossen bloemen voor de organisatie.

Save the Children - Game Marathon
Nog slechts 2 tegenstanders in Fortnite…

Het draaide allemaal om het gamen en leraren kregen les in FIFA en koek met Rocket League. PoeHao haakte bijvoorbeeld af toen hij met 0-9 achter stond en er nog twee minuten op de klok stonden. Hij kon de blamage niet aan. Het hoogtepunt van de avond was het moment dat de sterspeler van de klas als eerste overblijft in Fortnite.

Save the Children - Game Marathon
Genoeg te spelen en te eten

Gamen is allemaal erg leuk, maar het draaide natuurlijk om het goede doel: Save the Children. In het kader van de Foute Kersttruien-actie hadden de meesten ook foeilelijke creaties aan en bijzondere onesies. Gelukkig bleven de donaties ook tijdens het gamen binnenkomen. Een originele actie die hopelijk een vervolg krijgt.

Save the Children - Game Marathon