Tom Coronel lanceert Gear.Club Unlimited

Gear.Club Unlimited had een maffe stunt bedacht om hun game te promoten en dat pakte heel goed uit. Als je uitgenodigd wordt naar Circuit Zandvoort om te racen met niemand minder dan Tom Coronel, dan zeg ik in ieder geval geen nee!

Gear.Club is een populaire freemium racegame voor iOS en Android smartphones. Met microtransacties kun je auto's en tracks sneller verkrijgen. Om een groter publiek aan te spreken, is de complete game geport naar Nintendo Switch. Er zijn dus geen microtransacties meer in de game en alle tracks en bolides zijn vrij te spelen met racen in de game. In totaal zijn er meer dan 400 races om te doen, dus je bent niet in een weekend uitgespeeld.

Gear.Club Unlimited - Garage

Er zijn verschillende soorten races, je kunt auto's aanschaffen bij dealers en er zijn garages om je auto te upgraden en pimpen. Alle winkels kun je ook upgraden, zodat ze jou meer en betere service kunnen geven. Ook is er een lokale splitscreen voor twee en vier racers. Er zijn ook drie moeilijkheidsgraden om uit te kiezen om het wat uitdagender te maken. Gear.Club Unlimited is duidelijk een arcaderacer, maar er zit genoeg realisme in om te merken dat iedere auto echt anders rijdt.

Gear.Club Unlimited - Split Screen

De besturing van de game kan met de sticks van de joy-con controllers, maar ook met de gyroscopische functie. Dan beweeg je de Switch in de richting waar je heen wilt sturen. Hier zat nu juist de crux van de uitdaging die wij voor onze kiezen kregen.

Gear.Club Unlimited - Race

We stapten in de Honda Civic van Tom Coronel en hij sjeesde als een bezetene over Circuit Zandvoort. Ondertussen moesten wij proberen Gear.Club Unlimited te spelen met de gyroscopische besturing. In de praktijk betekende dat als Coronel naar links ging, jouw auto in de game ook naar links ging. Niet te doen dus, maar wel extreem tof! De racecapriolen van Coronel werden tegelijk gefilmd door Vince Irie, één van de beste droneracers in de wereld. (De naam Vince Irie kan ook bekend voorkomen bij fans van The Voice of Holland, waar hij aan mee heeft gedaan.)

Gear.Club Unlimited - Tom Coronel en Vince Irie
Tom Coronel en Vince Irie

Het was een fantastische ervaring om te racen met een van de beste coureurs van Nederland. Natuurlijk kwam er helemaal niets terecht van het racen, want door het bruuske stuurwerk reed mijn virtuele auto tegen de muur op. Achteruit rijden gaat er lastig wanneer de G-krachten van alle kanten lijken te komen. Ik heb Gear.Club Unlimited nog een keer kunnen herstarten, maar met hetzelfde resultaat. Ook al kwam mijn virtuele auto niet over de finish, ik ben blij dat Tom Coronel ons beiden weer veilig naar de paddock reed.